Vepřové kotlety smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové kotlety
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 226.2 mg
  • Draslík 560.3 mg
  • Vláknina 334.8 mg
  • Vitamín A 334.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme z obou stran a osolíme.

  • 2

    V misce smícháme vajíčka s pivem a trochou soli.

  • 3

    Plátky masa postupně obalíme v mouce, vajíčku s pivem a ve strouhance.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené kotlety v něm smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu