Italské ravioli s vývarem z kuřete

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 ml Rozmarýn čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Kerblík
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 852 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 63.4 mg
  • Vláknina 3247.6 mg
  • Vitamín A 3247.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, trochu soli a vejce. Těsto uhněteme a odložíme na půl hodiny bokem.

  • 2

    Těsto uválíme válečkem a pokrájíme jej na nudličky. Polovinu z těchto nudliček posypeme nakrájeným kerblíkem a nasekanou petrželkou. Následně je překryjeme zbylou polovinou a důkladně zpevníme a opět vyválíme. Vzniklé proužky nakrájíme na čtverečky. Kuřecí vývar ochutíme rozmarýnem a uvedeme ho skoro až k bodu varu. Přidáme špetku soli a pepře a do hrnce vložíme i vzniklé ravioli. Po 4 minutách vaření nandáme do misek a můžeme podávat.

Komentáře k receptu