Vaječný salát po Indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 125.8 mg
- Vláknina 821.7 mg
- Vitamín A 821.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s oslazenou vodou uvaříme vejce natvrdo. Následně je oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme bokem. Klobásku nakrájíme na kolečka a bílky na tenké nudličky. Šlehačku ve šlehači ušleháme, ochutíme solí, pepřem a koriandrem a směsí zalijeme žloutky. Důkladně utřeme.
-
2
Do směsi vložíme nakrájenou klobásku a nudličky z bílků a důkladně zamícháme. Salát přemístíme do velké mísy a pokryjeme vrstvou nakrájených rajčat. Před podáváním necháme vychladit.