Klobásová polévka s noky
Suroviny
- 300 g Klobása uzená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vajíčkový Snack Wrap
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 5 polévková lžíce Krupice dětská
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 371.1 mg
- Vitamín A 371.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme. Bylinky odložíme každé zvlášť. Do misky dáme 2 lžíce rozpuštěného másla, dětskou krupici, rozšlehané vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky prášku do pečiva, směs promícháme, přidáme petrželku a znovu promícháme.
-
2
Uzenou klobásu nakrájíme na silnější plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Postupně přidáme za stálého míchání 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou klobásu, po 5-7 minutách přidáme lžičkou vaječné nočky a polévku vaříme 10-15 minut. Když polévku dovaříme, přidáme pokrájenou pažitku, dochutíme solí a podáváme.