Klobásová polévka s noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vajíčkový Snack Wrap
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 5 polévková lžíce Krupice dětská
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 371.1 mg
  • Vitamín A 371.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou pažitku a petrželku drobně pokrájíme. Bylinky odložíme každé zvlášť. Do misky dáme 2 lžíce rozpuštěného másla, dětskou krupici, rozšlehané vajíčko, 2 špetky soli, 2 špetky prášku do pečiva, směs promícháme, přidáme petrželku a znovu promícháme.

  • 2

    Uzenou klobásu nakrájíme na silnější plátky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, promícháme a usmažíme světlou jíšku. Postupně přidáme za stálého míchání 1 litr vody a přivedeme k varu. Přidáme pokrájenou klobásu, po 5-7 minutách přidáme lžičkou vaječné nočky a polévku vaříme 10-15 minut. Když polévku dovaříme, přidáme pokrájenou pažitku, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu