Krupicové knedlíky s jemnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 14 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 84.6 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse do krupice přilijeme čtvrtlitru horkého mléka, promícháme a krupici necháme nabobtnat a vychladnout.
-
2
Žemle nakrájíme na malé kousky, osmažíme je v pánvi na trošce rozehřátého tuku, vyjmeme a také necháme vychladnout.
-
3
Vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku a vyšleháme z něj tuhý sníh. Žloutek utřeme se špetkou soli a vmícháme s osmaženými kousky žemle do namočené vychladlé krupice. Pak k směsi ještě opatrně přimícháme sníh z bílku a vytvarujeme knedlíky, které necháme vařit přibližně 30 minut.
-
4
V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní zbylé mléko a při stálém míchání získáme hladký bešamel. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
-
5
Uvařené knedlíky rozkrájíme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme přelité teplou omáčkou.