Hrušky smažené v jemném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 783.5 mg
  • Vláknina 9580 mg
  • Vitamín A 9580 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.

  • 2

    Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.

  • 3

    Usmažené teplé hrušky rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu