Hrušky smažené v jemném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 783.5 mg
- Vláknina 9580 mg
- Vitamín A 9580 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.
-
2
Hrušky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.
-
3
Usmažené teplé hrušky rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.