Sýrový mazanec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 30 g Tuk
  • 40 g Strouhanka
  • 330 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 2 g Hřebíček
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 3614 mg
  • Vitamín A 3614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do horké smetany postupně a za stálého míchání přisypeme 250 gramů mouky, dobře promícháme, odstavíme a necháme chladnout. Přidáme vejce, droždí, zbytek mouky, ochutíme mletým hřebíčkem, špetkou šafránu, nakonec přidáme strouhaný ementál a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

  • 2

    Formu na bábovku nebo na dort vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 až 50 minut.

  • 3

    Mazanec vyklopíme, naporcujeme a podáváme vychladlý.

Komentáře k receptu