Jablka smažená v jemném těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 9 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 840.2 mg
- Vláknina 7820 mg
- Vitamín A 7820 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse z hladké mouky, kypřicího prášku, vajíček, bílého vína a soli umícháme tekuté hustší těsto.
-
2
Jablka omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na plátky. Ty pak obalíme v připraveném těstíčku a usmažíme v rozehřátém oleji v pánvi.
-
3
Usmažená teplá jablka rozložíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.