Omelety s parmazánem a zeleninovým salátem
Suroviny
- 250 g Sýr Parmezán
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cuketa
- 5 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Cibule červená
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Mandle
- 4.08 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 231.5 mg
- Draslík 512.1 mg
- Vláknina 6985.8 mg
- Vitamín A 6985.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, mléko, 2 vajíčka, 2 lžíce oleje a trochu soli, vypracujeme těsto a necháme ho 30 minut kynout.
-
2
Petrželku a pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na malé kousky.
-
3
Jarní cibulku a olupaný česnek nakrájíme najemno. V misce nakrájenou cibuli, česnek, bylinky a mandle smícháme s parmezánem a jedním vajíčkem, podle chuti opepříme a osolíme.
-
4
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cuketu a rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky jako cibuli. Připravenou zeleninu v míse smícháme s octem a 2 lžícemi oleje, dochutíme pepřem a solí.
-
5
V pánvi rozehřejeme malé množství oleje a nalijeme do ní naběračku těsta, které rovnoměrně rozprostřeme a 2 minuty smažíme. Postupně tak usmažíme 4 omelety.
-
6
Omelety potřeme sýrovou směsí, stočíme a dáme do parní vložky. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu, vložíme parní vložku s omeletami a vaříme je přikryté pod pokličkou 15 minut. Potom je vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s připraveným zeleninovým salátem.