Okurky plněné ochucenou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 10 g Strouhanka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 0.5 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 124.4 mg
  • Draslík 911.4 mg
  • Vláknina 9293.8 mg
  • Vitamín A 9293.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.

  • 2

    V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.

  • 3

    Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.

  • 4

    Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.

Komentáře k receptu