Okurky plněné ochucenou rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 7 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 124.4 mg
- Draslík 911.4 mg
- Vláknina 9293.8 mg
- Vitamín A 9293.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky důkladně omyjeme, rozpůlíme, částečně vydlabeme.
-
2
V hrnci uvaříme v dostatečném množství osolené vody rýži - nejprve ji vaříme 20 minut přikrytou pokličkou, pak 5 minut odkrytou.
-
3
Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na jemno. V míse je smícháme s rýží, vejci a strouhankou. Směs dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí, promícháme a vložíme do vydlabaných okurek, které naskládáme do zapékací žáruvzdorné mísy. Podlijeme vývarem, přikryjeme a přikryté dusíme 30 až 40 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Následně okurky z mísy vyndáme a uložíme do tepla, do vývaru vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme bazalkou, krátce povaříme.
-
4
Okurky podáváme přelité omáčkou, vhodnou přílohou je pečivo.