Hovězí roláda
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Párky jemné
- 750 g Hovězí maso zadní
- 100 g Olivy černé
- 200 g Maso mleté - mix
- 100 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 10 ks Kapary sterilované
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Houby čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Rozmarýn čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Chléb toastový
- 3 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 60 g
- Sodík 5452 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 271.8 mg
- Draslík 259.8 mg
- Vláknina 15130.7 mg
- Vitamín A 15130.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepeme na tenko plát masa. Opepříme, osolíme a potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny.
-
2
Z mletého masa a hub připravíme nádivku. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek, 1 vejce, 2 žloutky, vodou zvlhčené toasty a nakrájenou petrželku. Osolíme a promícháme.
-
3
Směsí potřeme roládu, doprostřed dáme párek. Směs poklademe proužky papriky, nakrájenými olivami a kapary. Srolujeme roládu a svážeme nití.
-
4
Opečeme na oleji zprudka, přidáme trochu teplé vody, roládu zasypeme rozmarýnem, vložíme do trouby, občas podléváme a pečeme při 250 stupních.
-
5
Po 30 minutách zmírníme teplotu a pečeme doměkka. Výpek zahustíme moukou.