Hovězí s muffiny
Suroviny
- 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Tymián čerstvý
- 230 ml Víno červené
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibule červená
- 4 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1.2 l Vývar zeleninový
- 3 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Olej olivový
- 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1308 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 79 g
- Sodík 1965 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 447.2 mg
- Draslík 481.7 mg
- Vláknina 9596.7 mg
- Vitamín A 9596.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 320.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.
-
2
V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.
-
3
Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.
-
4
Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.
-
5
Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.