Hovězí s muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 230 ml Víno červené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.2 l Vývar zeleninový
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 dl Olej olivový
  • 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1308 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1965 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 447.2 mg
  • Draslík 481.7 mg
  • Vláknina 9596.7 mg
  • Vitamín A 9596.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 320.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pekáči rozehřejeme olej, hovězí roštěnec nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran asi 10 minut. Podlijeme vodou a dáme do středně vyhřáté trouby péct na 45 minut, občas podlijeme.

  • 2

    V míse smícháme mouku, sůl, vejce, postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těsto, necháme chvilku odpočinout.

  • 3

    Zatím na hluboké pánvi osmažíme cibuli, přidáme tymián a česnek, postupně také pokrájená rajčata a 5 minut povaříme. Zalijeme vínem a hovězím vývarem, necháme vyvařit až na polovinu, asi 10 minut. Rozmixujeme, osolíme, opepříme, případně necháme ještě vařením zhoustnout na omáčku.

  • 4

    Upečené maso přemístíme na mísu, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Do trouby vložíme formu na muffiny, do každé prohlubně nalijeme lžičku oleje. Když je forma rozpálená, prošleháme těsto a co nejrychleji naplníme prohlubně a dáme zpět do trouby. Pečeme 15 minut dozlatova.

  • 5

    Hovězí maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité horkou omáčkou a s muffiny.

Komentáře k receptu