Cejn obalovaný v těstičku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 29 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 204.5 mg
- Draslík 134.1 mg
- Vláknina 2028.3 mg
- Vitamín A 2028.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.
-
3
Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.