Musaka z vepřové kýty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 g Paprikové lusky čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 372.1 mg
  • Draslík 1166.2 mg
  • Vláknina 5839.8 mg
  • Vitamín A 5839.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme polovinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání zprudka opečeme po všech stranách. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.

  • 2

    Zbylou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme doměkka. Potom vmícháme měkké maso, rajčatový protlak a vše vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.

  • 3

    Směs zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu