Musaka z vepřové kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 44 g
- Sodík 368 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 372.1 mg
- Draslík 1166.2 mg
- Vláknina 5839.8 mg
- Vitamín A 5839.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na rozehřátém oleji osmahneme polovinu oloupané, nadrobno nakrájené cibule. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání zprudka opečeme po všech stranách. Podlijeme horkou vodou, osolíme, opepříme a podusíme doměkka.
-
2
Zbylou cibuli necháme zpěnit na rozehřátém oleji, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a omytá, na dílky nakrájená rajčata. Osolíme a dusíme doměkka. Potom vmícháme měkké maso, rajčatový protlak a vše vložíme do olejem vymazané zapékací mísy.
-
3
Směs zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s nastrouhaným sýrem a chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě.