Zeleninové frikasé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 165.9 mg
- Draslík 122.1 mg
- Vláknina 19202.2 mg
- Vitamín A 19202.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou vhodíme zeleninu a povaříme ji doměkka.
-
2
Mezitím připravíme omáčku. Smetanu smícháme se strouhanýn sýrem a vejci, opepříme a osolíme dle chuti.
-
3
Vyjmeme povařenou zeleninu a necháme vychladnout. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme omáčkou. Vše pak posypeme strouhankou.
-
4
20 minut zapékáme v troubě, kterou předehřejeme na 220 stupňů.