Ovesňáky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 500 g Cukr moučkový
  • 500 g Ovesné vločky
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2022 kcal
  • Sacharidy 314 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 152 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 222 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 987.8 mg
  • Vláknina 31290 mg
  • Vitamín A 31290 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 6.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvedené suroviny - citronovou šťávu, cukr, hrozinky, kypřící prášek do pečiva, mouku, ovesné vločky, sůl, tuk a vejce smícháme všechny dohromady a vypracujeme tužší těsto, ze kterého lžičkou tvoříme hrudky.

  • 2

    Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 17 minut při 180 stupních.

  • 3

    Můžeme poté pocukrovat a podávat.

Komentáře k receptu