Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Pampeliškové listy
  • 400 g Ředkvička
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 629.7 mg
  • Vláknina 9039.3 mg
  • Vitamín A 9039.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.

  • 2

    Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu