Salát z listů pampelišek s ředkvičkami a vejci
Suroviny
- 200 g Pampeliškové listy
- 400 g Ředkvička
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 629.7 mg
- Vláknina 9039.3 mg
- Vitamín A 9039.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Listy pampelišek důkladně opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na nudličky. Omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky. Zálivku připravíme smícháním oleje se sardelovou pastou, hořčicí, octem, solí a pepřem.
-
2
Vše promícháme, poklademe vejci a přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.