Salát z brambor s dresinkem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 100 g Šunka parmská
- 125 ml Majonéza
- 3 kávová lžička Pažitka
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Řeřicha
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.56 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 828.2 mg
- Vláknina 9440.8 mg
- Vitamín A 9440.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dresink připravíme smícháním majonézy, citronové šťávy, ostré hořčice, drobně nakrájené pažitky, soli a pepře.
-
2
Na tlustší plátky nakrájené omyté brambory dáme do hrnce s vodou, po přivedení k varu osolíme a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak vodu vylijeme a brambory ihned propláchneme studenou vodou.
-
3
Na středním plameni v pánvi rozpálíme 2 lžičky extra panenského olivového oleje a dokřupava orestujeme plátky sušené šunky (např. parmské) až se začne lámat (1-2 minuty).
-
4
V míse na salát smícháme uvařené brambory, opečenou šunku a větší kousky natvrdo uvařených vajec.
-
5
Brambory zalijeme dresinkem a smícháme. Zdobíme snítkami řeřichy.