Žampionová omeleta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 591 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 272.3 mg
- Draslík 484.6 mg
- Vláknina 3772.5 mg
- Vitamín A 3772.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme, necháme oschnout, nadrobno nasekáme, šalotku oloupeme a na jemno nasekáme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, dokud nezačne pěnit. Do pánve vložíme žampiony společně se šalotkou, za stálého míchání důkladně osmažíme.
-
3
Vejce našleháme společně se smetanou, smícháme s nasekanými bylinkami, na pánvi promícháme. Těsto osolíme, opepříme, přidáme kajenský pepř. Vaječnou směsí zalijeme houby a zasypeme nastrouhaným sýrem. Omeletu necháme ztuhnout na mírném ohni, občas pánví zatřeseme.