Sýrová selská omeleta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 300 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 5 ks Brambory vařené
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 932 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 320 mg
  • Draslík 567.7 mg
  • Vláknina 3376.4 mg
  • Vitamín A 3376.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na lžičce sádla.

  • 2

    Bramboru nakrájíme na plátky, půl paprikového lusku nakrájíme na proužky, osolíme, okmínujeme a krátce opékáme.

  • 3

    Potom zalijeme rozšlehaným vejcem, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme ztuhnout. Každou omeletu pečeme samostatně.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu