Máslové halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 4 g Muškátový květ
  • 5 g Sůl
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 180.8 mg
  • Draslík 50.9 mg
  • Vláknina 3202 mg
  • Vitamín A 3202 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, osolíme a přivedeme k varu. Za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, vaříme a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane přichytávat stěn hrnce. Hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom přimícháme vejce, okořeníme muškátem a těsto protlačujeme přes síto s většími otvory rovnou do vroucí vody. Odkrajujeme nožíkem od síta, aby halušky nebyly příliš dlouhé. Zavařujeme asi 3 minuty, scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, aby se nelepily.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

Komentáře k receptu