Vaječná pomazánka se salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Salám měkký
  • 200 g Žemle tuková
  • 5 g Sůl
  • 15 g Pažitka
  • 20 g Hořčice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 510 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 382.6 mg
  • Draslík 167.3 mg
  • Vláknina 187.5 mg
  • Vitamín A 187.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, měkký salám nakrájíme na drobné kostičky, pažitku posekáme.

  • 2

    Vejce oloupeme, vyndáme žloutky a utřeme je s máslem a solí. Vložíme do misky, přidáme syrový žloutek, salám, hořčici, důkladně promícháme, bílek posekáme najemno a přimícháme do pomazánky. Nakonec vmícháme pažitku a můžeme podávat.

  • 3

    Pomazánku podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu