Ořechové bajgli
Suroviny
- 30 g Čokoláda hořká
- 150 g Datle
- 300 g Jablka
- 100 g Marmeláda meruňková
- 300 g Máslo čerstvé
- 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 50 g Cukr krupice
- 25 g Droždí
- 500 g Hrozinky
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 dl Džus pomerančový
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 dl Mléko polotučné
- 0.5 kg Ořechy vlašské
- 0.5 kg Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 194 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 244.5 mg
- Vláknina 7760 mg
- Vitamín A 7760 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přísady na náplň posekáme nadrobno, smícháme dohromady, propracujeme a zakryté necháme hodinu rozležet.
-
2
Mezitím připravíme těsto: máslo utřeme s cukrem do pěny, za stálého šlehání vmícháme postupně žloutky. Droždí rozpustíme v teplém mléce a přidáme k máslové směsi. Postupně vpracujeme mouku, lžičku soli a uhněteme tuhé těsto, které necháme půl hodiny kynout. Z těsta vyválíme 5 přiměřeně silných placek, které vydatně potřeme ořechovou náplní. Stočíme do rolády, potřeme ušlehaným vejcem, propícháme vidličkou a pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova 40 minut.