Maďarský šoulet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 34 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 136.2 mg
- Draslík 152.2 mg
- Vláknina 1878 mg
- Vitamín A 1878 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den dáme fazole, vepřové koleno a bůček vařit do osolené vody, která by měla přesahovat suroviny v hrnci o 6 cm. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až jsou fazole i maso měkké a tekutina vyvařená. Maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, bůček na plátky. V kastrolu na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přimícháme k fazolím, přidáme nakrájené vepřové koleno, dosolíme.
-
2
Do pekáče vymazaného sádlem rozložíme na dno fazolovou směs, tu poklademe na kolečka nakrájeným osoleným vejcem natvrdo a plátky bůčku. Posolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme zapéct do mírně vyhřáté trouby asi na 45 minut.