Telecí kotlety na houbách a špenátu
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Šunka dušená
- 8 g Sůl
- 8 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 150 g Houby čerstvé
- 200 g Strouhanka
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 500 g Telecí kotlety
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Sádlo vepřové škvařené
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1394 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 170.1 mg
- Draslík 640.8 mg
- Vláknina 4920 mg
- Vitamín A 4920 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.