Bešamelová omáčka s vejcem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 111 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 43.1 mg
  • Vláknina 208.7 mg
  • Vitamín A 208.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.

  • 2

    Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.

Komentáře k receptu