Bešamelová omáčka s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 10 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 133.5 mg
- Draslík 43.1 mg
- Vláknina 208.7 mg
- Vitamín A 208.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.
-
2
Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.