Dort z pečených paprik
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 100 g Mozzarella
- 175 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Olivy zelené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 74.5 mg
- Draslík 80.2 mg
- Vláknina 1129.7 mg
- Vitamín A 1129.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 127 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vysypeme mouku, sůl, máslo a zpracujeme na drobenku. Přidáme nasekané a vypeckované olivy a vodu a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na vále a dáme do 20 cm formy. Propícháme těsto vidličkou a dáme do chladu.
-
2
Všechny papriky podélně překrojíme, zbavíme semínek a dáme slupkou vzhůru na plech. Smícháme olej a rozetřený česnek a směsí potřeme papriky. V předehřáté troubě je pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
-
3
Papriky dáme na těsto ve formě a posypeme strouhanou mozzarellou.
-
4
Ušleháme vejce s mlékem a bazalkou. Osolíme, opepříme a přelijeme směsí papriky.
-
5
Dort položíme na plech a necháme péct 20 minut.
-
6
Podáváme jak horký, tak studený.