Polévka s parmskou šunkou a těstovinami ravioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1403 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 194.5 mg
- Draslík 125 mg
- Vláknina 4720.3 mg
- Vitamín A 4720.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké misce smícháme mouku, 2 vejce a špetku soli. Těsto necháme 30 minut odležet.
-
2
Těsto válíme až vytvoříme velmi tenkou placku, kterou nakrájíme na obdélníčky.
-
3
Na polovinu každého obdélníčku položíme nakrájené plátky parmské šunky a kousek másla.
-
4
Třetí vejce rozšleháme a natřeme jím okraje každého obdélníčku.
-
5
Každý kousek těsta přehneme tak, aby se napevno spojily. Vzniklé čtverečky můžeme ozdobit pomocí vidličky.
-
6
Začneme vařit vývar a když dosáhne bodu varu, přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek.
-
7
Těstoviny ravioli přidáme do vývaru a necháme jej povařit na mírném ohni 5 minut.
-
8
Před podáváním vmícháme smetanu a ozdobíme estragonem.