Broskvové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Broskve
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 220 g Cukr krupice
  • 525 g Mouka polohrubá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 112.5 mg
  • Draslík 213.7 mg
  • Vláknina 5107 mg
  • Vitamín A 5107 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškem do pečiva. Oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se 120 g cukru a s máslem. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do žloutků utřených s cukrem a máslem.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180°C. Do bílků přidáme 1 polévkovou lžíci vlažné vody (sníh je více našlehán) a ušleháme sníh. Vzniklý sníh opatrně po lžících vmícháme do těsta.

  • 3

    Na máslem vymazaný vyšší plech nalijeme těsto. Povrch poklademe kompotovanými broskvemi a dáme péci na cca 30 minut.

  • 4

    Po upečení krájíme na řezy a posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu