Máslový barevný bochníček
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 20 g Máslo čerstvé
- 350 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Džem rybízový
- 120 g Poleva čokoládová
- 150 g Cukr moučkový
- 350 g Cukr moučkový
- 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 69 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 507.2 mg
- Draslík 237.8 mg
- Vláknina 4152.8 mg
- Vitamín A 4152.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou, vanilkou a třeme do zhustnutí.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme trochu prochladnout.
-
3
Odkrojíme úzký obdélník, zbytek těsta potřeme tence džemem a vložíme do zvláštní formy na bochníček. Když těsto zcela vychladne, rozetřeme na něj čokoládový krém a necháme na studeném místě ztuhnout. Poté přidáme růžový krém, opět dáme do studena, potřeme žlutým krémem, na něj položíme odkrojené těsto, odstraníme formu a přelijeme čokoládovou polevou.
-
4
Na krém umícháme do pěny máslo, přidáme cukr, žloutek a utřeme. Těsto rozdělíme na tři díly, do prvního vmícháme změklou čokoládu, do druhého 3 kapky červeného bretonu a do třetího přilijeme rum a přisypeme trošku vanilky.