Česneková polévka s vaječnou sedlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 235.9 mg
  • Vláknina 908 mg
  • Vitamín A 908 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.

  • 2

    Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.

  • 3

    Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu