Česneková polévka s vaječnou sedlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 235.9 mg
- Vláknina 908 mg
- Vitamín A 908 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na 30g rozehřátého másla zpěníme prolisovaný česnek. Zasypeme hrubou moukou, krátce osmahneme a přidáme rozkvedlaná vejce. Za stálého míchání je necháme srazit. Zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme a povaříme 15-20 minut.
-
2
Polévku dochutíme majoránkou, nasekanou petrželkou a solí.
-
3
Na kostičky nakrájenou žemli osmažíme na zbylém másle, rozdělíme do talířů a přelijeme polévkou.