Vejce v sýrové omáčce
Suroviny
- 80 g Sýr Čedar
- 500 ml Voda pitná
- 150 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 289 mg
- Draslík 156.7 mg
- Vláknina 861.8 mg
- Vitamín A 861.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme naměkko, zchladíme a oloupeme.
-
2
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání ji zředíme vývarem a krátce povaříme. Vmícháme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a smetanu. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Omáčku zvolna prohřejeme a vložíme do ní vejce.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.