Dort se šlehaným žervé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 60 g Pšeničná krupice
  • 20 g Kakao
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 240 g Žervé
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 90.7 mg
  • Vláknina 2284 mg
  • Vitamín A 2284 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.

  • 4

    Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.

Komentáře k receptu