Ovocný chlebíček s kandovaným ovocem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Máslo čerstvé
- 210 g Cukr krupice
- 5 g Skořice mletá
- 300 g Kandované ovoce
- 2 g Hřebíček mletý
- 2 g Nové koření mleté
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Pomerančová kůra
- 30 g Citronová kůra
- 10 g Cukr moučkový
- 20 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 16 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 107 mg
- Draslík 133.2 mg
- Vláknina 3495.3 mg
- Vitamín A 3495.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, cukr, máslo, kandované ovoce, skořici, vejce, kypřící prášek, koření a čerstvou citronovou a pomerančovou kůru. Důkladně prohněteme a zpracujeme do tuhého těsta, ze kterého vytvoříme válečky o průměru asi 4 cm. Rozložíme je na vymazaný plech a potřeme ušlehaným vejcem, pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Upečené válečky nakrájíme ještě teplé na plátky a jednotlivé chlebíčky poprášíme moučkovým cukrem.