Cukroví ořechové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 70 g Med včelí
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 25 g Ořechy lískové
  • 25 g Tuk
  • 15 g Citronová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 2 g Hřebíček mletý
  • 210 g Cukr moučkový
  • 25 g Mandle mleté
  • 5 g Soda jedlá
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Mouka žitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 136.6 mg
  • Draslík 144.8 mg
  • Vláknina 4441.3 mg
  • Vitamín A 4441.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr, přidáme máslo, med a šlehačem vyšleháme dohusta. Přisypeme obě mouky (hladkou a žitnou), sodu, strouhanou citronovou kůru, mletý hřebíček, skořici, strouhanou pomerančovou kůru, mleté mandle a drcené ořechy. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice uležet na několik hodin, nejlépe do druhého dne.

  • 2

    Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.

  • 3

    Plech pomažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, cukroví na něj vyskládáme, potřeme jedním rozkvedlaným vejcem, ozdobíme půlkou mandle a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 25 minut dorůžova.

  • 4

    Cukroví necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu