Zlaté tolárky z lišek
Suroviny
- 100 g Rajčata
- 300 g Lišky čerstvé
- 200 g Rukola
- 150 g Sýr Čedar
- 80 g Lupínky kukuřičné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř bílý
- 3 špetka Sůl mořská
- 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.69 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 20 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 165.4 mg
- Draslík 394.1 mg
- Vláknina 5497 mg
- Vitamín A 5497 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.
-
3
Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.
-
4
V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.
-
5
Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.