Zlaté tolárky z lišek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 200 g Rukola
  • 150 g Sýr Čedar
  • 80 g Lupínky kukuřičné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.69 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 165.4 mg
  • Draslík 394.1 mg
  • Vláknina 5497 mg
  • Vitamín A 5497 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme je mořskou solí, posypeme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka promícháme. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na poloviny.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej s máslem a hlavičky lišek i s cibulí krátce orestujeme. Dochutíme solí, citronovým pepřem a vyjmeme z pánve.

  • 3

    Do misky nastrouháme sýr, přimícháme vejce, mouku, sůl a vymícháme husté těstíčko.

  • 4

    V igelitovém sáčku si rozmačkáme válečkem kukuřičné lupínky na hrubou strouhanku. Hlavičky lišek namočíme do těstíčka a obalíme je v kukuřičných lupínkách. Hned je vkládáme do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Smažíme je dozlatova z každé strany. Vyjmeme je a dáme na papírový ubrousek okapat.

  • 5

    Rukolové listy položíme na plochou mísu, na ně poklademe usmažené lišky, restovanou cibuli, ozdobíme cherry rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu