Tartlety s uzeným pstruhem
Suroviny
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Máslo čerstvé
- 115 g Zakysaná smetana
- 200 g Pstruh uzený
- 1 kávová lžička Kapary
- 1 kávová lžička Křen smetanový
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 335.6 mg
- Draslík 226.9 mg
- Vláknina 1474.5 mg
- Vitamín A 1474.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.
-
2
Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.
-
3
Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.
-
4
V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.
-
5
Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.