Tartlety s uzeným pstruhem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 115 g Zakysaná smetana
  • 200 g Pstruh uzený
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 kávová lžička Křen smetanový
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 335.6 mg
  • Draslík 226.9 mg
  • Vláknina 1474.5 mg
  • Vitamín A 1474.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V robotu zpracujeme mouku, máslo a špetku soli na drobenku. Přidáme vejce a zpracováváme dál až vznikne propojené těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na 6 dílů a rozválíme na placky. Vyložíme jimi kulaté formičky o průměru 10cm. Na těsto položíme kolečka pečicího papíru, zatížíme fazolemi a vložíme na 30 minut do chladničky.

  • 3

    Korpusy pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 10 minut, potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 5 minut.

  • 4

    V míse smícháme zakysanou smetanu s křenem, citronovou šťávou, kůrou a kapary. Vmícháme žloutky, na lupínky rozebraného pstruha a nasekaný kopr. Náplň osolíme a opepříme.

  • 5

    Korpusy naplníme připravenou směsí a tartlety pečeme ještě 10-15 minut. Po upečení necháme chvíli ve formičkách, vyjmeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu