Omeleta s plody moře
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 125 g Olihně
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Pórek
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Šalotka
- 1 ks Paprika červená
- 0.04 dl Olej sezamový
- 0.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 9 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 352.2 mg
- Draslík 779.5 mg
- Vláknina 4033.5 mg
- Vitamín A 4033.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce našleháme s mlékem a sójovou omáčkou. Rozehřejeme sezamový olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, pórek a papriku. Smažíme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme kroužky olihně, krevety a pokrájenou bazalku. Smažíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a přendáme do předehřáté mísy a udržujeme teplé.
-
2
V omeletové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme našlehanou směs s vejcem. Smažíme, dokud těsto neztuhne. Na polovinu omelety rozložíme zeleninu s plody moře a druhou polovinu omelety přes směs přehneme.
-
3
Omeletu rozkrájíme na 4 porce a ihned podáváme.