Nadívané kuře po polsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 338 mg
- Draslík 437.7 mg
- Vláknina 2204.5 mg
- Vitamín A 2204.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájené rohlíky namočíme do mléka, přidáme cibuli a játra a vše umeleme na masovém strojku. V misce utřeme polovinu másla se žloutky, přidáme namletou směs, nasekaný kopr, sůl a pepř, podle potřeby strouhanku a nakonec bílky. Vše důkladně promícháme a vzniklou nádivkou naplníme uvnitř nasolené kuře. Sešijeme nebo sepneme jehlami, povrch kuřete osolíme a posypeme kmínem.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, kuře do něj vložíme, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu, podléváme šťávou, ke konci pečení odkryjeme, aby se kůže opekla dozlatova.