Dort čokoládový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Kakao - prášek
  • 250 g Tuk Hera jedlý
  • 1 kávová lžička Tresť rumová
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 balení Směs na přípravu buchet
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 12 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 206.4 mg
  • Draslík 215.4 mg
  • Vláknina 8399.1 mg
  • Vitamín A 8399.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g.

  • 2

    Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce.

  • 3

    Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.

  • 4

    Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou.

  • 5

    Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut.

  • 6

    Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme.

Komentáře k receptu