Dort čokoládový
Suroviny
- 150 g Kakao - prášek
- 250 g Tuk Hera jedlý
- 1 kávová lžička Tresť rumová
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 balení Směs na přípravu buchet
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 12 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 23 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 206.4 mg
- Draslík 215.4 mg
- Vláknina 8399.1 mg
- Vitamín A 8399.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kynuté těsto připravíme dle návodu. Pokud děláme těsto doma, potřebujeme 300g.
-
2
Smícháme mléko s kakaem a cukrem a vše vaříme nad párou do zhoustnutí. Po vystydnutí vmícháme 5 žloutků a vejce.
-
3
Přidáme heru, smetanu, rumovou esenci, nastrouhanou citronovou kůru a promícháme.
-
4
Vymažeme dortovou formu a rozložíme do ní placku z kynutého těsta. Propícháme ji vidličkou a posypeme strouhankou.
-
5
Nalijeme na ni kakaovou směs. Dort potřeme zbylým žloutkem a pečeme 45 minut.
-
6
Prvních 20 minut nižší stupeň, poté zvýšíme.