Vepřové jazyky v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový jazyk
  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Mrkev kořen
  • 2 g Nové koření celé
  • 8 g Sůl
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Ocet kvasný lihový
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce křepelčí
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 5459.3 mg
  • Vitamín A 5459.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové jazyky očistíme a dáme do hrnce s vodou, cibulí, kořenovou zeleninou, octem, solí, bobkovým listem a novým kořením. Pozvolna vaříme, když jazyky úplně změknou vyjmeme je a oloupeme, vrátíme zpět do vývaru a dovaříme.

  • 2

    Vychladlé jazyky nakrájíme na plátky, které obalíme v těstíčku z oleje, mouky, soli vajec a vody, osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu