Topinky s vaječnou míšeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Sůl
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 48529 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 98.8 mg
  • Draslík 35.2 mg
  • Vláknina 66.9 mg
  • Vitamín A 66.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať i cibuli nakrájíme najemno. Vejce s petrželovou natí i cibulí smícháme s majonézou.

  • 2

    Veku rozkrájíme na plátky a namažeme máslem z jedné strany.

  • 3

    Namazanou veku vyskládáme na suchý plech a dáme upéct do rozehřáté trouby na vrchní drážku.

  • 4

    Upečené topinky necháme vychladnout a potřeme je na neopečené straně vaječnou směsí.

Komentáře k receptu