Vejce plněná, zdobená kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 274.5 mg
- Draslík 162.1 mg
- Vláknina 3811 mg
- Vitamín A 3811 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme příčně. Z rozpůlených vajec vydlabeme opatrně žloutky tak, abychom nepoškodili bílky. Špičky půlek skrojíme, aby půlky stály.
-
2
Máslo utřeme se sardelemi a do něj poté prolisujeme žloutky. Vše dobře našleháme, aby byla směs lehká.
-
3
Takto připravenou směsí naplníme důlky v bílcích do roviny. Plníme je nožem s kulatou špičkou, nebo sáčkem s trubičkou, nebo malou lžičkou. Naplněné bílky ozdobíme navrch kouskem citrónu, trochou kaviáru a snítkou petrželové natě.
-
4
Salátové listy omyjeme a necháme řádně okapat. Poté je rozložíme špičkami ven z malých talířků. Pokryjeme je vrstvou majonézy a posypeme drobně nakrájenou kapií. Do středu talířků dáme dvě půlky naplněných vajec.
-
5
Plněná vejce podáváme s malými rohlíčky.