Ananasový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kompot ananasový
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Mandle mleté
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 320.1 mg
  • Draslík 329.9 mg
  • Vláknina 5683.2 mg
  • Vitamín A 5683.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s 80g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme mleté mandle a dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, vyšleháme do něj zbylý cukr a spolu s hrubou mouku zlehka vmícháme do těsta.

  • 2

    Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a povrch posypeme nadrobno nasekaným kompotovaným ananasem.

  • 3

    Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 4

    Po vychladnutí nákyp opatrně vyklopíme z formy a přelijeme šťávou z ananasového kompotu.

  • 5

    Při podávání každou porci ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu