Vínový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 13 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 312.7 mg
- Draslík 171 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky se 150g moučkového cukru mícháme do pěny. Přidáme strouhanku a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a krupičkou vysypané nákypové formy. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 25-30 minut.
-
3
Asi v polovině doby pečení nákyp zalijeme bílým vínem.
-
4
Podáváme poprášený zbylým moučkovým cukrem.