Podkrkonošská polévka s koprem - koprelka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 394 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 441 mg
  • Vláknina 4275 mg
  • Vitamín A 4275 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okrájené a omyté brambory pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Brambory vaříme doměkka asi 15 minut.

  • 2

    Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo (10 minut), pak je oloupeme. Omytý čerstvý kopr nakrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. V druhé misce si vyšleháme zakysanou smetanu s hladkou moukou dohladka.

  • 3

    Po 10 minutách vaření přimícháme do polévky smetanu. Za stálého míchání ji pomalu vaříme 5 minut, pak přimícháme kopr, dochutíme solí, případně cukrem a povaříme 1-2 minuty.

  • 4

    Do každého talíře před podáváním dáme pokrájené vajíčko. Přelijeme ho "koprejkou" a podáváme.

Komentáře k receptu