Tortilla s bramborami a chorizem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 300 g Klobása Chorizo
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 556.7 mg
  • Draslík 633.2 mg
  • Vláknina 6162.8 mg
  • Vitamín A 6162.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Cibule rozpůlíme a rozkrojíme na proužky. Oloupaný česnek nasekáme najemno. Petrželku omyjeme, lístky natrháme nadrobno. Chorizo oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a cca 5 min na něm restujeme brambory. Poté přidáme cibuli a česnek a opékáme dalších 5 min. Vmícháme petrželku a vše přemístíme do mísy. V pánvi opečeme dokřupava klobásu a přidáme do brambor. Ochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme našlehaná osolená vejce.

  • 3

    V pánvi rozpálíme zbytek oleje, urovnáme na něj bramborovou hmotu a na mírném ohni opékáme cca 8 min, tortillu obrátíme a pečeme z druhé strany ještě 5 min. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu