Domácí perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 500 g Čokoláda na vaření
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 šálek Cukr krupice
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 šálek Ořechy vlašské
  • 0.75 šálek Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 33 mg
  • Vláknina 4002.4 mg
  • Vitamín A 4002.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni rozpustíme polovinu čokolády a másla mimo dvou lžic, které si dáme bokem. Po smíchání přidáme cukr a až se rozpustí, směs odstavíme a pomalu zašleháme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme vanilkový cukr, mouku a připravíme hladké těsto. Ořechy nasekáme a smícháme s těstem. Plech vymastíme a vysypeme moukou.

  • 2

    Těsto do něj vložíme a pečeme ho asi čtyřicet minut v předehřáté troubě.

  • 3

    Připravíme si polevu ze směsi čokolády a dvou lžic másla ve vodní lázni, chvíli ji necháme vychladnout. Pak ji nalijeme na perník a po vychladnutí ho nakrájíme na čtverečky.

Komentáře k receptu