Sýrové toasty ze Zugu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr uzený jemné plátky
  • 300 g Sýr ementálského typu
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 balení Chléb toastový
  • 1 polévková lžíce Griotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 95.8 mg
  • Vláknina 758.5 mg
  • Vitamín A 758.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme sýr a smícháme jej se žloutky, mlékem a třešňovicí. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Touto směsí potřeme krajíčky toastového chleba a na vymazaném (nebo pečícím papírem vyloženém) plechu je zapékáme tak dlouho, až se sýrová hmota začne rozpouštět.

  • 3

    Podáváme ozdobené paprikou nakrájenou na tenké proužky nebo s různými saláty.

Komentáře k receptu