Masové buchty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 32 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 53.5 mg
- Vláknina 746 mg
- Vitamín A 746 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet.
-
2
Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme.
-
3
Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem.